Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Hoeveel keer per jaar heb ik onderhoud nodig aan mijn automatische deur?

Onderhoud aan Uw Automatische Deur: Hoe Vaak Is Genoeg?

Onderhoud aan Uw Automatische Deur: Hoe Vaak Is Genoeg?

Het onderhouden van automatische deuren kan verwarrend zijn, vooral als je niet precies weet hoe vaak dit nodig is. In dit artikel bespreken we hoe vaak je onderhoud moet uitvoeren en welke factoren van invloed zijn op deze beslissing. Laten we duiken in de wereld van automatische deuren!

Locatie Bepaalt Onderhoudsfrequentie

De locatie van je automatische deur speelt een cruciale rol in hoe vaak je onderhoud zou moeten uitvoeren. Voor winkels met weinig voetgangersverkeer is een keer per jaar voldoende. Echter, voor drukkere locaties zoals winkelcentra, ziekenhuizen en appartementencomplexen, wordt aanbevolen om twee keer per jaar onderhoud te laten verrichten.

Waarom is Onderhoud Belangrijk?

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de deur soepel blijft werken en verlengt de levensduur van de apparatuur. Zonder regelmatig onderhoud kunnen kleine problemen zich opstapelen, wat kan leiden tot dure reparaties of zelfs de vervanging van de deur. Meer weten over de voordelen van onderhoud? Bekijk hier de onderhoudsvereisten voor automatische schuifdeuren.

Welk Onderhoud is Nodig?

Onderhoud kan variëren van het reinigen van de sensoren en controleren van het sluitsysteem, tot het vervangen van versleten onderdelen. Wist je dat je ook rekening moet houden met de wettelijke voorschriften waaraan de deur moet voldoen? Lees meer over de regelgeving hier.

Tips voor Goed Onderhoud van Automatische Deuren

  • Controleer regelmatig de sensoren en maak ze schoon om storingen te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat alle bewegende onderdelen goed gesmeerd zijn.
  • Laat een professionele monteur minstens één keer per jaar een uitgebreide check-up uitvoeren.

Conclusie

Het onderhoud van je automatische deur is afhankelijk van de locatie en het gebruik. Voor weinig gebruikte deuren is jaarlijks onderhoud voldoende, terwijl druk bezochte locaties baat hebben bij tweemaal per jaar onderhoud. Op deze manier blijft je deur in topconditie en voorkom je onverwachte problemen.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor onderhoud? Neem dan contact op via onze 24/7 live chat.

Veelgestelde Vragen

Hoe weet ik of mijn deur onderhoud nodig heeft?

Als je deur niet soepel opent of ongebruikelijke geluiden maakt, is het een teken dat er problemen kunnen zijn die onderhoud vereisen.

Kan ik zelf onderhoud uitvoeren aan mijn automatische deur?

Ja, je kunt eenvoudige schoonmaak- en smeertaken zelf uitvoeren. Voor diepgaand onderhoud wordt echter geadviseerd om een professional in te schakelen.

Zijn er specifieke onderdelen die vaker vervangen moeten worden?

Ja, sensoren en bewegende onderdelen zoals scharnieren en sluitsystemen kunnen vaker slijten en moeten mogelijk vaker worden vervangen.Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.