Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Wat zijn de veiligheidsvoorschriften voor automatische schuifdeuren in supermarkten?

Veiligheid voorop bij automatische schuifdeuren

In de drukte van het dagelijkse leven zijn automatische schuifdeuren in supermarkten een welkome aanvulling voor het gemak van zowel klanten als winkelpersoneel. Echter, met deze technologie komt ook een verantwoordelijkheid voor veiligheid. Maar wat houdt dat precies in?

Zijlicht beveiligingen: Een must-have

Een van de belangrijkste maatregelen op het gebied van veiligheid bij automatische schuifdeuren is het installeren van zijlicht beveiligingen. Vooral in een omgeving zoals een supermarkt, waar het constant een komen en gaan is van mensen, is het cruciaal om te voorkomen dat men geraakt wordt door de bewegende vleugel van de deur. Deze beveiligingen zorgen voor een extra laag veiligheid door een barrière te creëren tussen de bewegende delen van de deur en de klanten.

Waar moet je nog meer op letten?

Naast zijlicht beveiligingen zijn er nog meer aspecten die bijdragen aan de veiligheid van automatische schuifdeuren in een drukke omgeving zoals een supermarkt:

  • Regelmatige onderhoudscontroles om slijtage te voorkomen en ervoor te zorgen dat alle veiligheidsmechanismen goed functioneren.
  • Het gebruik van betrouwbare sensoren die tijdig reageren op bewegingen, zodat de deuren niet onverwachts sluiten.
  • De implementatie van noodstopsystemen die in geval van een defect of noodsituatie de deuren onmiddellijk stopzetten.

Verbind veiligheid met technologie

Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën kunnen supermarkten de veiligheid rondom automatische schuifdeuren optimaliseren. Hierbij kan men denken aan het integreren van bestaande beveiligingssystemen met de deurmechanismen of het implementeren van GSM-modules voor een betere controle en monitoring op afstand.

Conclusie

Veilige automatische schuifdeuren in supermarkten zijn geen bijzaak, maar een noodzaak. Het gaat niet alleen om het faciliteren van een soepele doorstroom van klanten, maar vooral om het waarborgen van hun veiligheid. Door op de juiste manier te investeren in veiligheidsvoorzieningen zoals zijlicht beveiligingen en het benutten van de nieuwste technologieën, kunnen supermarkten een veilige en gastvrije omgeving creëren voor iedereen.

FAQs

Hoe vaak moeten automatische schuifdeuren onderhouden worden?

Automatische schuifdeuren dienen minimaal eens per jaar een volledige onderhoudscheck te ondergaan, maar frequenter onderhoud wordt aanbevolen gezien de drukte in supermarkten.

Zijn er specifieke merken of types deuren die bekend staan om hun veiligheid?

Er zijn meerdere gerenommeerde merken die veiligheid hoog in het vaandel dragen. Het is belangrijk om te kiezen voor producten die voldoen aan de Europese veiligheidsnormen.

Kunnen bestaande deuren achteraf nog voorzien worden van extra veiligheidsmaatregelen?

Ja, de meeste bestaande automatische schuifdeuren kunnen achteraf nog uitgerust worden met extra veiligheidsvoorzieningen zoals zijlicht beveiligingen en geavanceerde sensoren.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

Heb je vragen of wil je meer weten over veilige automatische schuifdeuren? Dan kun je contact met ons opnemen via Live chat 24/7.

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.