Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Wat zijn de veiligheidsvoorzieningen in automatische draaideuren?

Veiligheid Voorop bij Automatische Draaideuren

Automatische draaideuren zijn een handige toevoeging aan veel gebouwen, maar hoe zit het met de veiligheid? Het is belangrijk om te weten welke maatregelen er zijn genomen om de veiligheid van gebruikers te garanderen.

Slimme Sensoren en Detectiesystemen

Een van de belangrijkste veiligheidselementen van automatische draaideuren zijn de sensoren en detectiesystemen. Deze systemen zorgen ervoor dat de deur stopt of terugdraait wanneer er een obstakel wordt gedetecteerd. Dit voorkomt ongelukken en zorgt voor een vlotte doorgang.

Meer over de toepassingen van sensoren lees je hier: Wat zijn de toepassingen van sensoren?

Noodknoppen en Snelheidsregeling

Daarnaast zijn deze deuren uitgerust met noodknoppen. In geval van nood kunnen gebruikers eenvoudig op een knop drukken om de deur onmiddellijk te stoppen. Dit geeft een extra laag van bescherming en geruststelling.

Bovendien is er een snelheidsregelingsmechanisme ingebouwd. Dit zorgt ervoor dat de deur zich aanpast aan de snelheid van de gebruiker, waardoor de kans op ongelukken aanzienlijk wordt verminderd.

Waarom Zijn Deze Voorzieningen Belangrijk?

Geen enkele situatie is hetzelfde en elke gebruiker is anders. Daarom zijn deze veiligheidsvoorzieningen cruciaal. Van kinderen tot ouderen, iedereen kan de deur veilig en zonder problemen gebruiken.

Onderhoud en Regelgeving

Om ervoor te zorgen dat automatische draaideuren altijd optimaal functioneren, is regelmatig onderhoud een must. Zo blijven alle veiligheidssystemen in topconditie. Wil je weten wat de onderhoudsvereisten zijn? Kijk dan hier: Onderhoud van automatische draaideuren.

Daarnaast moeten deze deuren voldoen aan specifieke wet- en regelgeving om te worden goedgekeurd voor gebruik. Dit garandeert dat ze veilig en betrouwbaar zijn. Lees meer hierover: Wet- en regelgeving voor automatische draaideuren.

Conclusie

Automatische draaideuren bieden gemak en veiligheid dankzij een reeks geavanceerde functies zoals sensoren, noodknoppen en snelheidsregeling. Regelmatig onderhoud en naleving van regelgeving zorgen ervoor dat deze deuren veilig blijven voor dagelijks gebruik.

Heb je vragen over automatische draaideuren? Neem dan contact met ons op via Live chat 24/7.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe vaak moet ik onderhoud laten uitvoeren aan automatische draaideuren?

Om de veiligheid en efficiƫntie te waarborgen, wordt het aanbevolen om ten minste jaarlijks onderhoud uit te laten voeren door een professional.

2. Zijn er specifieke sensorvereisten voor automatische draaideuren?

Ja, sensoren moeten voldoen aan bepaalde normeringen en specificaties om betrouwbaar te functioneren. Meer hierover lees je hier.

3. Kunnen automatische draaideuren worden aangepast aan specifieke behoeften?

Zeker, automatische draaideuren kunnen op maat worden gemaakt om aan diverse eisen te voldoen, zoals toegankelijkheid voor mindervaliden.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.