Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Deurdrangers

Deurdrangers

Deurdrangers: geavanceerde toegangsoplossingen voor elk gebouw

Deurdrangers zijn essentieel voor deurenbeheer binnen gebouwen en bieden een reeks geavanceerde functies.

Ze garanderen een precieze controle over de beweging van deuren, waardoor deze gecontroleerd en zacht sluiten. Dit verbetert de gebruikerservaring, bevordert de brandbeveiliging en vermindert tocht.

Deurdrangers zijn aanpasbaar en kunnen worden afgestemd op specifieke behoeften en omgevingen. Ze zijn duurzaam, betrouwbaar en voldoen aan strikte normen en veiligheidscertificeringen.

Deurdrangers kunnen naadloos worden geïntegreerd in architecturale ontwerpen en bieden zowel functionele als esthetische voordelen.

Esthetiek

Deurdrangers zijn meer dan alleen functioneel. Ze kunnen ook een esthetische toevoeging zijn aan een gebouw.

Moderne deurdrangers zijn ontworpen om subtiel en elegant in diverse architecturale stijlen te passen. Ze voegen een eigentijdse uitstraling toe aan de deuropening zonder afbreuk te doen aan het visuele aspect.

Dit maakt ze tot een verfijnde keuze voor moderne bouwprojecten.

Toegankelijkheid

Deurdrangers maken moeiteloze doorgang mogelijk voor iedereen, inclusief personen met beperkte mobiliteit.

Door deuren gecontroleerd en zacht te laten sluiten, dragen deurdrangers bij aan een inclusieve en gastvrije omgeving in gebouwen.

De aanpasbaarheid van deurdrangers maakt het mogelijk om sluitsnelheid en sluitkracht af te stemmen op specifieke behoeften, wat de bruikbaarheid en toegankelijkheid verder vergroot.

Technische specificaties

De technische specificaties van een deurdranger zijn van cruciaal belang voor de werking en het gebruiksgemak van het apparaat. Enkele van de belangrijkste technische specificaties zijn:

  • Sluitsnelheid: De sluitsnelheid bepaalt hoe snel de deur sluit. Een hogere sluitsnelheid kan leiden tot een verbeterde brandbeveiliging, maar kan ook hinderlijk zijn voor personen met beperkte mobiliteit.
  • Sluitkracht: De sluitkracht bepaalt hoeveel kracht nodig is om de deur te sluiten. Een hogere sluitkracht kan leiden tot een betere brandbeveiliging, maar kan ook schade aan de deur of deurbeslag veroorzaken.
  • Eindeslag: De eindeslag bepaalt hoe ver de deur opent en sluit. Een langere eindeslag kan leiden tot een verbeterde toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit, maar kan ook hinderlijk zijn voor personen die de deur snel willen openen of sluiten.
  • Instelbaarheid: Deurdrangers moeten instelbaar zijn om te voldoen aan de specifieke behoeften van een gebouw of toepassing. De sluitsnelheid, sluitkracht en eindeslag kunnen meestal worden aangepast.

Waarom deurdrangers

Deurdrangers bieden een aantal voordelen, waaronder:

  • Verbeterede brandveiligheid: Deurdrangers kunnen worden ingesteld om deuren automatisch te sluiten bij brand, wat kan helpen om de verspreiding van brand te voorkomen.
  • Verminderde tocht: Deurdrangers kunnen helpen om tocht te verminderen, wat kan leiden tot een comfortabelere en energie-efficiëntere omgeving.
  • Betere toegankelijkheid: Deurdrangers kunnen worden ingesteld om deuren langzaam en soepel te sluiten, wat kan helpen om personen met beperkte mobiliteit toegang te geven tot gebouwen.

In Het Kort

Deurdrangers zorgen ervoor dat deuren altijd veilig en betrouwbaar sluiten. Dit is belangrijk voor de brandveiligheid, omdat deuren bij brand automatisch kunnen sluiten om de verspreiding van brand te voorkomen.