Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Ontvangers

Ontvangers voor installaties: essentieel voor moderne automatiseringssystemen

Ontvangers voor installaties, die bediend kunnen worden met handzenders, vormen een essentieel onderdeel van moderne automatiseringssystemen. Ze maken het mogelijk om garagepoorten, toegangspoorten, rolluiken en andere soorten installaties op afstand te bedienen. Dit maakt het dagelijks leven aanzienlijk gemakkelijker en efficiënter.

Een ontvanger in een automatiseringssysteem fungeert als het “brein” dat de instructies van de handzender ontvangt en vertaalt naar acties binnen de installatie.

Technische Specificaties

De technische specificaties van een ontvanger voor installaties zijn van vitaal belang voor het begrijpen van de functionaliteit en prestaties van dit essentiële onderdeel in moderne automatiseringssystemen.

Frequentieband

De frequentieband waarin de ontvanger opereert, bepaalt de maximale afstand waarover deze signalen kan ontvangen van een handzender. De meest voorkomende frequentiebanden zijn 315 MHz, 433 MHz en 868 MHz.

Effectief bereik

Het effectieve bereik van de ontvanger is de afstand waarover deze signalen kan ontvangen van een handzender. Dit bereik varieert van enkele meters tot honderden meters, afhankelijk van de frequentieband en de omgevingscondities.

Aantal kanalen

Het aantal kanalen van een ontvanger bepaalt het aantal handzenders dat deze kan bedienen.

Beveiligingsfuncties

Beveiligingsfuncties zoals rolling code-technologie helpen om de ontvanger te beschermen tegen onbevoegde toegang.

Stroomvoorziening

De stroomvoorziening van een ontvanger bepaalt de levensduur van de batterij.

Compatibiliteit

De compatibiliteit van een ontvanger met specifieke handzenders en communicatieprotocollen is belangrijk voor een naadloze en veilige bediening.

Rolling code-technologie is een essentiële beveiligingsfunctie voor ontvangers voor installaties. Door deze technologie te implementeren, kunnen fabrikanten en gebruikers de veiligheid van hun systemen verbeteren.

Esthetiek en Functionaliteit

Het ontwerp van ontvangers voor installaties is gericht op functionaliteit en esthetiek. De ontvangers zijn compact en strak, met minimale knoppen voor eenvoud en gebruiksgemak. Neutrale kleuren en duurzame materialen zorgen voor integratie in verschillende omgevingen. De handzenders zijn ergonomisch ontworpen voor comfortabele bediening.