Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
Eenvoudig
Bereikbaar
24/7
Service
Offerte

Wat zijn de jaarlijkse onderhoudskosten van automatische schuifdeuren in high-traffic omgevingen?

Hoeveel Kost Het Jaarlijks Onderhoud van Automatische Schuifdeuren?

Automatische schuifdeuren zijn een onmisbaar onderdeel in high-traffic omgevingen zoals winkelcentra, ziekenhuizen en kantoren. Maar wat zijn de jaarlijkse onderhoudskosten van deze deuren en waar moet je op letten? Laten we dat samen ontdekken.

Factoren die de Onderhoudskosten Beïnvloeden

De kosten voor het onderhouden van automatische schuifdeuren kunnen variëren. Over het algemeen liggen deze kosten tussen €500 en €1500 per jaar. Dit hangt sterk af van een aantal factoren, zoals het type deur en de intensiteit van het gebruik.

Type Deur en Gebruik

Niet alle automatische schuifdeuren zijn hetzelfde. Een high-end model vereist vaak meer gespecialiseerde zorg, terwijl een basisdeur minder ingewikkeld onderhoud nodig heeft. Daarnaast speelt de mate van gebruik een grote rol. In een ziekenhuis waar de deuren constant openen en sluiten, zullen de onderhoudskosten waarschijnlijk hoger uitvallen.

Essentiële Onderhoudstaken

Bij het onderhoud van automatische schuifdeuren zijn er verschillende taken die regelmatig uitgevoerd moeten worden om de deuren in goede staat te houden.

Inspectie en Smering

Regelmatige inspecties zijn essentieel om kleine problemen vroegtijdig op te sporen. Het smeren van mechanische onderdelen helpt om wrijving te verminderen en zorgt voor een soepele werking.

Vervanging van Onderdelen

Onderdelen zoals sensoren en motoren hebben een beperkte levensduur en moeten soms vervangen worden. Dit kan een aanzienlijke invloed hebben op de jaarlijkse onderhoudskosten.

Het Belang van Regelmatig Onderhoud

Regelmatig onderhoud is niet alleen een kwestie van het vermijden van storingen, het draagt ook bij aan de levensduur van de schuifdeuren. Het kan ook bijdragen aan de energie-efficiëntie, wat weer kostenbesparend kan werken op de langere termijn.

Voorkom Stilstand en Problemen

Door regelmatig de onderhoudsvereisten te volgen, voorkom je onverwachte stilstand en dure reparaties. Dit is vooral belangrijk in drukke omgevingen waar stilstand snel kan leiden tot logistieke problemen.

Ben je benieuwd hoe je jouw automatische schuifdeuren in topconditie kunt houden? Neem gerust contact met ons op via Live chat 24/7! We helpen je graag verder met al je vragen en onderhoudsbehoeften.

Veelgestelde Vragen

Hoe vaak moet ik mijn automatische schuifdeuren laten onderhouden?

Het is aan te raden om ten minste één keer per jaar een volledige inspectie en onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Bij intensief gebruik kan halfjaarlijks onderhoud nodig zijn.

Zijn de onderhoudskosten fiscaal aftrekbaar?

Ja, onderhoudskosten kunnen vaak als zakelijke uitgaven worden opgevoerd en zijn zodoende fiscaal aftrekbaar.

Wat gebeurt er als ik geen onderhoud uitvoer?

Het niet uitvoeren van onderhoud kan leiden tot vroegtijdige slijtage, storingen en hogere reparatiekosten op de lange termijn.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.