Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Wat zijn de onderhoudsvereisten voor automatische schuifdeuren?

Zo houd je jouw automatische schuifdeuren in topconditie

Als jij de eigenaar bent van een automatische schuifdeur, weet je hoe essentieel het is om deze in optimale staat te houden. Niet alleen voor de veiligheid en het gemak van jouw bezoekers maar ook om onvoorziene reparatiekosten te voorkomen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw automatische schuifdeur altijd soepel werkt?

Regulier Onderhoud: De Basis

Wist je dat een automatische schuifdeur minimaal één keer per jaar geïnspecteerd en onderhouden moet worden door een specialist? Bij drukbezochte plaatsen zoals winkelcentra, ziekenhuizen of stores wordt zelfs aanbevolen om twee keer per jaar een routineonderhoud uit te laten voeren. Dit zorgt ervoor dat jouw deuren soepel blijven werken en helpt toekomstige problemen te voorkomen.

Waarom regelmatig onderhoud noodzakelijk is

Stel je voor, jouw automatische schuifdeur hapert op een drukke dag, wat niet alleen tot frustratie leidt bij je bezoekers, maar ook de toegankelijkheid van jouw locatie belemmert. Regelmatig onderhoud helpt dergelijke situaties te voorkomen. Bovendien draagt het bij aan de veiligheid, energie-efficiëntie en duurzaamheid van de deur.

Praktische tips voor zelfonderhoud

Naast professioneel onderhoud, kun je zelf ook enkele stappen ondernemen om je automatische schuifdeur in goede staat te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de sensoren altijd schoon zijn en vrij van obstructies. Een visuele inspectie van de rails en bewegende delen kan ook geen kwaad. Zie je iets dat niet klopt? Wacht dan niet te lang met het inschakelen van een specialist.

Kies voor een betrouwbare partner

Kiezen voor een betrouwbare partner zoals ToDoors voor het onderhoud van je automatische schuifdeuren kan je een hoop zorgen besparen. Met jarenlange expertise en een focus op kwaliteit, zorgen zij ervoor dat jouw deuren altijd vlekkeloos werken.

Ben je op zoek naar meer informatie over hoe je jouw automatische schuifdeuren in optimale conditie houdt? Of heb je hulp nodig bij het onderhoud? Bekijk dan onze diensten en neem contact op met onze specialisten. Wij helpen je graag verder!

Conclusie

Automatische schuifdeuren vereisen regelmatig onderhoud om soepel en efficiënt te blijven functioneren. Door ten minste één keer per jaar een professional in te schakelen, en vaker voor drukbezochte locaties, zorg je voor optimale veiligheid en duurzaamheid van je deur. Vergeet niet, voor meer informatie of hulp kun je altijd terecht bij de experts van ToDoors.

Vaak gestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn automatische schuifdeur laten onderhouden?
Minimaal één keer per jaar, en vaker voor drukbezochte locaties.

Kan ik zelf ook onderhoud uitvoeren aan mijn automatische schuifdeur?
Ja, zorg voor schone sensoren en voer regelmatig visuele inspecties uit. Bij twijfel altijd een specialist raadplegen.

Waar vind ik een betrouwbare specialist voor het onderhoud van mijn deuren?
ToDoors heeft jarenlange ervaring met automatische deuren en biedt professionele onderhoudsdiensten aan.

Voor vragen of ondersteuning, aarzel niet om contact met ons op te nemen via Live chat 24/7.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.