Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Wat is de gemiddelde energiebesparing van automatische draaideuren in vergelijking met handmatige de
Energiebesparing met Automatische Draaideuren

Waarom Automatische Draaideuren Kiezen voor Energiebesparing?

Wanneer je denkt aan manieren om energie te besparen in je gebouw, komen automatische draaideuren misschien niet als eerste in je op. Toch kunnen deze deuren een aanzienlijke impact maken op je energierekening. Maar wat is nu precies de gemiddelde energiebesparing van automatische draaideuren in vergelijking met handmatige deuren? Laten we dit eens nader bekijken.

Efficiënte Luchtbeheersing en Isolatie

Automatische draaideuren kunnen gemiddeld 30% meer energie besparen dan handmatige deuren door efficiëntere luchtbeheersing en isolatie. Dit komt doordat ze zichzelf direct openen en sluiten, waardoor warmteverlies tijdens koude dagen en koelverlies tijdens warme dagen wordt geminimaliseerd. Hierdoor blijft de binnentemperatuur beter gereguleerd, wat leidt tot lagere energiekosten.

Moderne Technologie voor Energiebeheer

De nieuwste automatische draaideuren zijn uitgerust met geavanceerde technologieën zoals sensoren die detecteren wanneer iemand nadert. Dit zorgt voor vlottere en efficiëntere toegang, zonder onnodig energieverlies. Voor meer informatie over de verschillende soorten sensoren die in deze deuren worden gebruikt, kun je hier klikken.

Vergelijking met Traditionele Deuren

Handmatige deuren blijven vaak te lang openstaan, vooral in drukke omgevingen met veel voetverkeer, zoals winkelcentra en kantoren. Dit constant openstaan kan leiden tot aanzienlijke energieverliezen. Automatische draaideuren elimineren dit probleem door gecontroleerd en snel te sluiten. Bovendien zijn ze veiliger en praktischer in het gebruik, wat een extra bonus is.

Onderhoud en Duurzaamheid

Hoewel automatische draaideuren een initiële investering vereisen, zijn ze op de lange termijn kosteneffectief. Het onderhoud van automatische draaideuren is minimaal en ze hebben een lange levensduur. Wil je meer weten over de onderhoudsvereisten van deze deuren, dan kun je hier kijken.

Conclusie

Automatische draaideuren bieden een uitstekende oplossing voor gebouwen die zowel energiebesparing als gebruiksgemak willen maximaliseren. Door hun efficiënte luchtbeheersing en isolatie zijn ze een duurzame keus die op de lange termijn kosten bespaart. Ben je geïnteresseerd in het installeren van automatische draaideuren? Neem gerust contact met ons op via onze live chat 24/7 voor meer informatie en persoonlijk advies.

Veelgestelde Vragen

Hoeveel energie kan ik met automatische draaideuren besparen?

Automatische draaideuren kunnen tot 30% meer energie besparen in vergelijking met handmatige deuren, dankzij betere luchtbeheersing en isolatie.

Zijn automatische draaideuren duurder in onderhoud?

Nee, automatische draaideuren hebben doorgaans minimaal onderhoud nodig en gaan lang mee, wat ze op de lange termijn kosteneffectief maakt.

Kunnen automatische draaideuren in elk gebouw worden geïnstalleerd?

Ja, automatische draaideuren kunnen in verschillende soorten gebouwen worden geïnstalleerd, van commerciële ruimtes tot openbare gebouwen. Neem contact met ons op voor specifieke installatiebehoeften.Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.