Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Zijn er specifieke wet- en regelgevingen waaraan automatische schuifdeuren moeten voldoen?

Veiligheid voorop: Wet- en regelgeving voor automatische schuifdeuren

Heb jij je ooit afgevraagd hoe het zit met automatische schuifdeuren en de regels die ervoor zorgen dat ze veilig zijn in gebruik? Nou, je bent niet de enige! Het is belangrijk om te weten dat deze handige toegangswegen niet zomaar overal geïnstalleerd kunnen worden zonder de nodige veiligheidsmaatregelen.

Waarom regelgeving belangrijk is

Automatische schuifdeuren zijn een welkome uitvinding die het leven makkelijker maakt, maar hun werking moet wel voldoen aan diverse wettelijke veiligheidsnormen. Dit zorgt ervoor dat iedereen, van kleine kinderen tot mensen met een beperking, ze veilig kan gebruiken zonder risico op letsel.

De belangrijkste normen en wetten

Om de veiligheid te waarborgen, moeten automatische schuifdeuren voldoen aan verschillende specifieke normen. De Europese Norm EN 16005 is hier een voorbeeld van, ontworpen om gebruikers te beschermen. Verder zijn er ook de richtlijnen van de Americans with Disabilities Act (ADA) en de CE-markering die de compatibiliteit met Europese veiligheidseisen aangeeft. Naast deze internationale normen moeten installateurs ook rekening houden met nationale normen en lokale bouwvoorschriften.

Meer over automatische draaideuren en veiligheidsnormen.

Hoe worden deze normen toegepast?

Professionals in de bouw en installatie van automatische schuifdeuren zijn goed bekend met deze regelgevingen. Ze zorgen ervoor dat elk aspect van de deur, van de bewegingssnelheid tot de gevoeligheid van sensoren, in lijn is met de vereiste normen. Dit garandeert niet alleen veilig gebruik, maar zorgt ook voor duurzaamheid en effici├źntie van de installatie.

Het belang van professionele installatie

Een correcte installatie door een erkende vakman is cruciaal. Deze experts hebben de knowhow om te zorgen dat automatische schuifdeuren aan alle veiligheidsnormen voldoen. Voor deskundige installatie en service kun je terecht bij verschillende gespecialiseerde bedrijven.

Ontdek onze service opties voor jouw automatische schuifdeuren.

In een wereld waar technologie en gemak hand in hand gaan, is het van belang dat veiligheid nooit uit het oog verloren wordt. Gelukkig zorgt de naleving van specifieke wet- en regelgeving ervoor dat iedereen zonder zorgen van automatische schuifdeuren kan genieten.

Heb je nog vragen of heb je advies nodig over automatische schuifdeuren? Neem dan contact met ons op via Live chat 24/7.

Veelgestelde Vragen

Moet elke automatische schuifdeur aan de EN 16005 norm voldoen?

Ja, in Europa moeten automatische schuifdeuren voldoen aan de Europese Norm EN 16005 om de veiligheid van gebruikers te kunnen garanderen.

Wat houdt de CE-markering in?

De CE-markering op een product geeft aan dat het voldoet aan de EU-wetgeving en dus vrij verhandeld mag worden binnen de Europese Economische Ruimte.

Is professionele installatie echt noodzakelijk?

Absoluut, om te verzekeren dat de schuifdeuren voldoen aan alle veiligheidseisen en optimale prestaties leveren, is installatie door een professional een must.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.