Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
Eenvoudig
Bereikbaar
24/7
Service
Offerte

Hoeveel procent van de kantoorgebouwen in stedelijke gebieden maakt gebruik van geautomatiseerde zon

De Groei van Geautomatiseerde Zonwering in Stedelijke Kantoorgebouwen

Steeds meer kantoorgebouwen in stedelijke gebieden maken gebruik van geautomatiseerde zonwering. Maar hoeveel procent van deze gebouwen is eigenlijk al voorzien van deze technologie, en waarom wordt het steeds populairder? Laten we dit eens nader bekijken.

Wat is Geautomatiseerde Zonwering?

Geautomatiseerde zonwering is een slimme oplossing die zonwering automatisch aanpast op basis van de stand van de zon en het weer. Het zorgt niet alleen voor een comfortabele werkplek, maar kan ook aanzienlijk bijdragen aan energiebesparing. Meer informatie over de voordelen van zonwering vind je hier.

Huidige Trends in Stedelijke Gebouwen

Op dit moment maakt ongeveer 25% van de kantoorgebouwen in stedelijke gebieden gebruik van geautomatiseerde zonwering. Deze technologie begint een standaard te worden wegens de voordelen op het gebied van energie-efficiëntie en comfort. Verwacht wordt dat dit percentage zal stijgen naar 35% tegen 2025. Wil je meer weten over de toepassingen van zonwering? Kijk dan hier.

Technologische Voordelen en Energie-Efficiëntie

Geautomatiseerde zonwering draagt bij aan het verminderen van de energiekosten door optimale lichtregeling. Bovendien verbetert het de werkplekcomfort door de binnentemperatuur en lichtinval te reguleren. Ontdek meer over hoe sensoren hierbij een rol spelen hier.

Hoe Werkt Geautomatiseerde Zonwering?

Het systeem werkt vaak in combinatie met sensoren die de lichtintensiteit, zonpositie en binnentemperatuur meten. Het kan ook geïntegreerd worden met bestaande beveiligingssystemen voor een nog efficiëntere werking. Voor meer informatie over dit integratieproces, klik hier.

Conclusie

De adoptie van geautomatiseerde zonwering in stedelijke kantoorgebouwen is de laatste jaren sterk gegroeid. Met de verwachte stijging naar 35% tegen 2025, is het duidelijk dat deze technologie een belangrijke bijdrage levert aan zowel energie-efficiëntie als werkplekcomfort. Ben je benieuwd naar de veelzijdigheid van zonwering en andere technologische oplossingen? Neem dan zeker een kijkje op onze website en ontdek alles wat je moet weten.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure.

Contact via Live chat 24/7: todoors.nl

Veelgestelde Vragen

Is geautomatiseerde zonwering duur in installatie?

De prijzen kunnen variëren, maar dankzij energiebesparing kunnen de initiële kosten vaak binnen enkele jaren worden terugverdiend.

Kan ik bestaande zonwering automatiseren?

Ja, veel systemen kunnen achteraf worden aangepast om automatisering mogelijk te maken. Dit kan eenvoudig worden geïntegreerd met bestaande zonweringen.

Hoe draagt geautomatiseerde zonwering bij aan energiebesparing?

Door het automatisch aanpassen van de zonwering op basis van de lichtintensiteit en temperatuur, wordt energieverbruik voor verlichting en airconditioning aanzienlijk verminderd.

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.