Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Onderhoud automatische schuifdeuren
Onderhoud Automatische Schuifdeuren

Waarom onderhoud aan automatische schuifdeuren cruciaal is

Heb je je ooit afgevraagd hoe belangrijk het onderhoud van automatische schuifdeuren eigenlijk is? Nou, het draait allemaal om betrouwbaarheid en duurzaamheid. Om de levensduur van je automatische schuifdeur te verlengen, is regelmatig onderhoud essentieel. Experts raden aan om minimaal één keer per jaar een onderhoudscheck te doen, en voor deuren die continu worden gebruikt, zoals die in winkelcentrums en ziekenhuizen, zelfs twee keer per jaar.

Hoe vaak heb je onderhoud nodig?

De frequentie van onderhoud hangt dus af van het gebruik. Bij locaties waar de deuren bijna non-stop in beweging zijn, denk aan openbare plaatsen zoals bejaardenhuizen, is vaker onderhoud nodig. Dit voorkomt slijtage en potentiële ongelukken die uit storingen kunnen voortkomen.

Wat houdt onderhoud precies in?

Onderhoud omvat een reeks controles en reparaties: van het schoonmaken van sensoren tot het controleren van de elektronische deurbeslagen en het smeren van bewegende delen. Het doel is om ervoor te zorgen dat de deur soepel loopt en geen onverwachte defecten vertoont.

Preventief versus reactief onderhoud

Wachten op een defect is nooit een goed idee. Dat is waarom preventief onderhoud zo belangrijk is. Het niet alleen bespaart kosten op lange termijn maar garandeert ook dat de automatische schuifdeuren veilig en efficiënt blijven functioneren. Reactief onderhoud kan daarentegen leiden tot hogere kosten en ongemak voor de gebruikers van het gebouw.

Conclusie

Automatische schuifdeuren bieden gemak en esthetiek, maar vereisen regelmatig onderhoud om hun functie en veiligheid te behouden. Door een betrouwbare partner te kiezen voor het onderhoud van jouw deuren, zorg je voor een soepele toegang tot jouw locatie, dag in dag uit. Interesse in een grondige onderhoudscheck of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via onze Live chat 24/7.

FAQs

1. Hoe weet ik wanneer mijn automatische schuifdeuren onderhoud nodig hebben?
Regelmatige inspecties zijn essentieel. Let ook op tekenen van slijtage of veranderingen in de functionaliteit van de deur, zoals vertragingen of vreemde geluiden tijdens het openen of sluiten.

2. Kan ik het onderhoud zelf uitvoeren?
Hoewel eenvoudige reinigingen en visuele inspecties zelf kunnen worden uitgevoerd, is het beter om technisch onderhoud over te laten aan professionals om de veiligheid en efficiëntie van de deur te waarborgen.

3. Wat gebeurt er als ik het onderhoud negeer?
Het negeren van onderhoud kan leiden tot hogere reparatiekosten, ongevallen of zelfs volledige vervanging van de automatische schuifdeur op termijn.
Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.