Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Is onderhoud aan automatische deuren verplicht?

Waarom is Onderhoud aan Automatische Deuren Belangrijk?

Automatische deuren zijn alomtegenwoordig, van supermarkten tot ziekenhuizen en kantoorruimtes. Ze bieden gemak en toegankelijkheid, maar net zoals elk mechanisch systeem, hebben ze regelmatig onderhoud nodig om soepel te blijven werken. Maar is onderhoud aan automatische deuren verplicht? Het antwoord is ja, minimaal één keer per jaar is vereist. Afhankelijk van de locatie kan dit oplopen tot twee keer per jaar. Dit zorgt ervoor dat de deuren veilig en efficiënt blijven functioneren.

De Voordelen van Regelmatig Onderhoud

Regelmatig onderhoud heeft verschillende voordelen. Allereerst verlengt het de levensduur van de deuren. Goed onderhouden deuren zijn minder vatbaar voor storingen en onverwachte reparaties. Dit scheelt niet alleen geld op lange termijn, maar voorkomt ook ongeplande stilstand. Daarnaast verhoogt regelmatig onderhoud de veiligheid, wat vooral belangrijk is in drukbezochte locaties. And last but not least, onderhouden deuren dragen bij aan energiebesparing door efficiënter gebruik.

Wat Houdt Onderhoud In?

Onderhoud van automatische deuren omvat meerdere aspecten. Het controleren van sensoren en automatiseringssystemen, zoals GSM-modules, is cruciaal. Meer informatie over GSM-modules vindt u hier. Ook wordt gekeken naar slijtage van bewegende onderdelen en wordt er gesmeerd waar nodig. Soms kunnen verouderde onderdelen ook vervangen worden om toekomstige problemen te voorkomen.

Regelgeving en Verantwoordelijkheid

Volgens de wetgeving is het voor bedrijven verplicht om hun automatische deuren te laten onderhouden. Dit is om ervoor te zorgen dat de deuren voldoen aan de veiligheidsnormen en optimaal blijven werken. Meer informatie over de specifieke regelgeving vindt u hier. Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar of beheerder van het gebouw om ervoor te zorgen dat het onderhoud tijdig wordt uitgevoerd.

Wie Voert het Onderhoud Uit?

Het onderhoud van automatische deuren moet worden uitgevoerd door gecertificeerde professionals. Deze experts hebben de kennis en ervaring om potentiële problemen vroegtijdig te signaleren en te verhelpen. Door te kiezen voor een erkende onderhoudsservice, kunnen eigenaren van automatische deuren erop vertrouwen dat hun deuren in topconditie blijven.

Wilt u meer weten over het onderhoud van automatische deuren? Neem dan contact met ons op via Live chat 24/7. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de beste service!

Veelgestelde Vragen (FAQ)

1. Hoe vaak moet ik mijn automatische deuren onderhouden?

Het is verplicht om automatische deuren minimaal één keer per jaar te laten onderhouden en afhankelijk van de locatie kan dit oplopen tot twee keer per jaar.

2. Wat gebeurt er tijdens een onderhoudsbeurt?

Tijdens een onderhoudsbeurt worden alle aspecten van de deur gecontroleerd, zoals sensoren, bewegende onderdelen en smeermiddelen. Ook worden verouderde onderdelen vervangen indien nodig.

3. Waarom is professioneel onderhoud belangrijk?

Professioneel onderhoud zorgt ervoor dat uw deuren veilig en efficiënt blijven werken. Het voorkomt onverwachte storingen en zorgt ervoor dat de deuren voldoen aan de veiligheidsnormen.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.