Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Uit welke standen bestaan de automatische schuifdeuren?

De veelzijdigheid van automatische schuifdeuren ontrafeld

Heb je je ooit afgevraagd hoe automatische schuifdeuren zo naadloos functioneren, je verwelkomend in winkels, kantoren en huizen? De geheimen achter deze moderne gemakken zijn de verschillende standen waarin ze kunnen opereren. Laten we deze eens nader bekijken.

Verschillende standen van automatische schuifdeuren

Hoewel het lijkt alsof automatische schuifdeuren simpelweg open en dicht gaan, is hun werking eigenlijk gebaseerd op meerdere, specifieke standen. Gewoonlijk zijn er zes standen te onderscheiden:

 • Uit: In deze stand is de deur niet actief en beweegt niet, handig buiten openingstijden.
 • Automatisch: De deur opent en sluit automatisch als er iemand nadert.
 • Continue open: De deur blijft open staan, ideaal tijdens drukke periodes.
 • Winteropening: Een gedeeltelijke opening om warmteverlies te minimaliseren.
 • Uitgang: De deur opent alleen van binnenuit, voor een veilige uitgang.
 • Nacht-bankschakeling: Een beveiligde stand voor gebruik tijdens de nacht.

De technologie achter het gemak

De technologie die automatische schuifdeuren zo flexibel maakt, is complex en fascinerend. Sensoren detecteren de aanwezigheid van mensen en objecten, waardoor de deur weet wanneer hij moet openen of sluiten. Wil je meer te weten komen over hoe dit precies werkt? Neem dan een kijkje op onze pagina over elektronische toegangsoplossingen.

Service en onderhoud van uw automatische deuren

Een regelmatige service is essentieel om de betrouwbaarheid en veiligheid van automatische schuifdeuren te garanderen. Ons team van experts staat klaar om assistentie te bieden voor zowel routineonderhoud als reparaties. Bezoek onze servicepagina voor meer informatie.

Conclusie

Automatische schuifdeuren bieden een moderne, efficiënte manier om toegang te verlenen tot gebouwen. Met hun zes standen van operatie bieden ze veelzijdigheid, comfort en een verhoging van de veiligheid. Benieuwd naar hoe deze innovatieve deuroplossingen jouw ruimte kunnen transformeren? Neem dan contact met ons op via info@todoors.nl.

Veelgestelde vragen

 • Hoe vaak moet een automatische schuifdeur onderhouden worden?
  De frequentie van onderhoud kan variëren afhankelijk van het gebruik en de locatie van de deur, maar over het algemeen wordt minstens één keer per jaar geadviseerd.
 • Kan ik de stand van mijn automatische deur zelf aanpassen?
  In de meeste gevallen vereist het aanpassen van de standen specifieke kennis en gereedschappen. Het is het beste om dit over te laten aan een professional.
 • Wat moet ik doen als mijn automatische schuifdeur niet meer werkt?
  Controleer eerst of er geen stroomstoring is en of de deur niet handmatig op “uit” is gezet. Als dit niet het probleem oplost, is het tijd om een expert in te schakelen.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.