Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Wat is de gemiddelde faalkans van tagsystemen per jaar?

De betrouwbaarheid van tagsystemen: hoe vaak falen ze echt?

Tagsystemen zijn tegenwoordig een integraal onderdeel van vele beveiligings- en toegangscontrolesystemen. Maar hoe betrouwbaar zijn ze eigenlijk? De gemiddelde faalkans van tagsystemen is minder dan 1% per jaar, wat aangeeft dat deze systemen zeer betrouwbaar zijn. Dit artikel gaat dieper in op de betrouwbaarheid van tagsystemen en waarom ze een uitstekende keuze zijn voor verschillende toepassingen.

Waarom kiezen voor tagsystemen?

Tagsystemen bieden talloze voordelen ten opzichte van traditionele sleutels en sloten. Ze zijn niet alleen veiliger, maar ook veel gemakkelijker in het gebruik. Geen gedoe meer met sleutels die kwijtraken of gestolen kunnen worden. Een goede introductie over de voordelen van tagsystemen vindt u hier.

Beperkte faalkans

Zoals eerder genoemd, ligt de faalkans van tagsystemen onder 1% per jaar. Dit heeft te maken met de geavanceerde technologie en de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen. De statistieken tonen aan dat tagsystemen extreem betrouwbaar zijn, waardoor ze ideaal zijn voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Gebruik in combinatie met andere systemen

Een groot voordeel van tagsystemen is dat ze vaak eenvoudig geïntegreerd kunnen worden met andere beveiligingssystemen, zoals GSM-modules. Wilt u meer weten over hoe u een GSM-module kunt gebruiken? Lees dan dit artikel over welke voeding nodig is voor een GSM-module.

Onderhoud en regelgeving van tagsystemen

Hoewel tagsystemen zeer betrouwbaar zijn, is enig onderhoud soms nodig om hun efficiëntie te behouden. Daarnaast zijn er ook bepaalde wettelijke voorschriften waaraan deze systemen moeten voldoen, vooral in commerciële omgevingen. Voor meer informatie hierover kunt u deze pagina bekijken.

Periodiek onderhoud

Net als bij elk ander elektronisch systeem, is periodiek onderhoud aanbevolen om de lange levensduur en effectiviteit van de tagsystemen te waarborgen. Regelmatige inspecties kunnen potentiële problemen vroegtijdig opsporen en verhelpen.

Wettelijke voorschriften

In sommige sectoren moeten tagsystemen voldoen aan specifieke regelgeving. Voor een overzicht van de vereisten kunt u terecht op deze pagina over regelgevingen.

Conclusie: Tagsystemen als betrouwbare keuze

Tagsystemen zijn niet voor niets populair; hun betrouwbaarheid en lage faalkans maken ze een perfecte keuze voor zowel woningen als bedrijven. Neem gerust contact met ons op voor advies op maat en ontdek de vele voordelen die deze technologie te bieden heeft. Contact via Live chat 24/7.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de gemiddelde levensduur van een tagsysteem?

De gemiddelde levensduur van een tagsysteem varieert, maar met goed onderhoud kan het jarenlang meegaan.

2. Zijn tagsystemen compatibel met bestaande beveiligingssystemen?

Ja, tagsystemen kunnen vaak eenvoudig worden geïntegreerd met bestaande beveiligingssystemen voor een naadloze ervaring.

3. Hoe onderhoud ik mijn tagsysteem?

Regelmatig onderhoud kan bestaan uit visuele inspecties, software-updates en het schoonmaken van de tags en lezers.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure.

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.