Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Wat is de gemiddelde installatiekosten van een automatische draaideur?

De kosten van het installeren van een automatische draaideur

Het installeren van een automatische draaideur in je pand kan een slimme investering zijn. Maar wat zijn de kosten die hierbij komen kijken? Laten we dit eens nader bekijken.

Wat beïnvloedt de kosten?

Er zijn verschillende factoren die de kosten van een automatische draaideur beïnvloeden. Denk hierbij aan het type deur, de locatie van de installatie, en de specifieke eisen die je hebt. De gemiddelde installatiekosten van een automatische draaideur variëren tussen 1800 euro en 3500 euro, afhankelijk van de specificaties en de locatie.

Type deur en specificaties

De keuze van het type deur is een grote kostenbepaler. Een draaideur is over het algemeen duurder dan een schuifdeur vanwege de complexiteit van het mechanisme. Daarnaast kunnen extra functies zoals ingebouwde sensoren of integratie met bestaande beveiligingssystemen de prijs omhoog stuwen. Meer hierover lees je in ons artikel soorten sensoren voor automatische draaideuren.

Locatie en installatiecomplexiteit

De locatie waar de deur geïnstalleerd moet worden speelt ook een rol. Bijvoorbeeld, het installeren van een draaideur in een oud gebouw met dikke muren kan ingewikkelder en duurder zijn dan in een nieuwbouwpand. Naast de installatie, vergeet niet dat onderhoud ook een belangrijke factor is. Kijk wat de onderhoudsvereisten voor automatische draaideuren zijn.

Waarom zou je kiezen voor een automatische draaideur?

Automatische draaideuren kunnen je pand een moderne uitstraling geven en de toegankelijkheid verbeteren. Ze zijn ideaal voor gebouwen met veel voetverkeer zoals ziekenhuizen, kantoren, en winkelcentra. Bovendien kunnen ze worden aangepast aan specifieke behoeften zoals toegankelijkheid voor mindervaliden.

Installatieproces

Het installatieproces van een automatische draaideur is vrij ingrijpend. Het begint met een grondige inspectie van de locatie, gevolgd door een gedetailleerd plan. Dit omvat het plaatsen van de deur, de elektrische aansluitingen, en het integreren van de beveiligingssystemen. Wil je meer weten over de prijzen van bijbehorende hulpmiddelen zoals elektronische deurbeslagen? Dat kan je hier vinden.

Conclusie

De installatie van een automatische draaideur kan variëren van 1800 tot 3500 euro, afhankelijk van diverse factoren zoals type deur en locatie. Hoewel het een flinke investering kan zijn, biedt het tal van voordelen zoals verbeterde toegankelijkheid en een moderne uitstraling. Klaar om de stap te zetten? Neem contact op via Live chat 24/7 voor meer informatie en een offerte op maat.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de lopende kosten na installatie?

Naast de installatiekosten moet je rekening houden met noodzakelijke onderhoudskosten om de deur optimaal te laten functioneren.

Hoe lang duurt de installatie van een automatische draaideur?

De installatie duurt meestal enkele dagen, afhankelijk van de complexiteit en de grootte van het project.

Zijn er specifieke vergunningen nodig voor de installatie?

Dit hangt af van de locatie en het type gebouw. In sommige gevallen zijn er specifieke vergunningen nodig.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.