Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Wat is het gemiddelde jaarlijkse onderhoudsbudget voor een automatische deur in een commerciële inst

De Werkelijke Kosten van het Onderhoud van Automatische Deuren

Automatische deuren zijn een geweldige toevoeging aan commerciële instellingen. Ze bieden gemak, efficiëntie en een professionele uitstraling. Maar die automatische deuren vereisen ook regelmatig onderhoud om goed te blijven functioneren. Dus, wat is eigenlijk het gemiddelde jaarlijkse onderhoudsbudget voor deze deuren? Laten we daar eens dieper op ingaan.

Factoren die het Onderhoudsbudget Beïnvloeden

Het onderhoudsbudget voor automatische deuren kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Het gemiddelde jaarlijkse budget ligt tussen de 100 en 500 euro. Dit verschil is afhankelijk van de intensiteit van het gebruik en de complexiteit van het systeem. [todoors.nl](/wat-is-een-gsm-module-en-waar-wordt-het-voor-gebruikt/) biedt een uitgebreide uitleg over de complexiteit van deurmodules.

Gebruik en Intensiteit

De mate waarin een automatische deur wordt gebruikt, speelt een grote rol in het onderhoudsbudget. Een deur in een drukbezocht winkelcentrum zal bijvoorbeeld meer onderhoud vergen dan een deur in een kleiner kantoor. Bovendien, hoe complexer het deursysteem, bijvoorbeeld met meerdere sensoren en beveiligingslagen, hoe hoger de kosten.

Regelmatig Onderhoud is Essentieel

Voor een goede werking is regelmatig onderhoud essentieel. Dit omvat het smeren van bewegende delen, het afstellen van de sensoren en het controleren van de veiligheidssystemen. Bekijk [dit artikel](https://www.todoors.nl/wat-zijn-de-onderhoudsvereisten-voor-elektronische-deurbeslagen/) voor meer informatie over de onderhoudsvereisten voor elektronische deursystemen.

De Belangrijkste Onderhoudswerkzaamheden

Er zijn verschillende soorten onderhoudswerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden om de goede werking van automatische deuren te garanderen:

  • Lubricatie en Smering: Dit helpt om de deur soepel en zonder haperingen te laten bewegen.
  • Sensorcontrole: Sensorgebruikers moeten regelmatig worden getest en afgesteld om te zorgen dat ze correct werken.
  • Veiligheidscontroles: Het is belangrijk om veiligheidsmechanismen te controleren om ongelukken te voorkomen.

Waarom een Onderhoudscontract een Goede Investering Is

Overweeg om een onderhoudscontract af te sluiten met een gespecialiseerde serviceprovider. Dit kan uiteindelijk kosten besparen door onverwachte reparaties te voorkomen. Bovendien, een goed onderhouden deur gaat langer mee, wat weer kosten op de lange termijn bespaart. Lees meer over de voordelen van onderhoudscontracten op [todoors.nl](https://www.todoors.nl/zijn-er-regelgevingen-waaraan-elektronische-deurbeslagen-moeten-voldoen/).

Conclusie

Het gemiddelde jaarlijkse onderhoudsbudget voor een automatische deur in een commerciële instelling varieert, maar ligt meestal tussen de 100 en 500 euro. Regelmatig onderhoud is cruciaal om deze deuren soepel en veilig te laten werken. Overweeg om een onderhoudscontract af te sluiten om onverwachte kosten te vermijden en de levensduur van uw deuren te verlengen.

Wil je meer weten over het onderhoud van automatische deuren? Neem gerust contact met ons op via Live chat 24/7.

Veelgestelde Vragen

Wat zijn de voordelen van een onderhoudscontract?

Een onderhoudscontract kan onverwachte kosten voorkomen door regelmatige controles en onderhoudswerkzaamheden.

Hoe vaak moet ik mijn automatische deur laten onderhouden?

Dit hangt af van het gebruik en de complexiteit van de deur, maar meestal wordt ten minste jaarlijks onderhoud aanbevolen.

Wat zijn de kosten van onverwachte reparaties zonder onderhoudscontract?

Onverwachte reparaties kunnen aanzienlijk duurder zijn dan gepland onderhoud, zeker als er noodreparaties nodig zijn.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.