Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
Eenvoudig
Bereikbaar
24/7
Service
Offerte

Wat is de penetratiegraad van automatische deuren in de wereldwijde retailsector?

De Toename van Automatische Deuren in de Detailhandel

De wereldwijde retailsector omarmt steeds meer technologische innovaties, en automatische deuren zijn hier een uitstekend voorbeeld van. Op dit moment bedraagt de penetratiegraad van automatische deuren in de retail ongeveer 55%. Er wordt verwacht dat dit percentage tegen 2026 zal stijgen naar 65%. Dat is een aanzienlijke groei en het is interessant om te onderzoeken waarom er zo’n toename is.

Waarom Automatische Deuren de Voorkeur Hebben

Automatische deuren bieden tal van voordelen. Ze zijn niet alleen handig voor klanten die met volle handen een winkel betreden, maar ook voor mensen met een beperking. Bovendien zorgen ze voor een betere energie-efficiëntie door warmte- en koudeverlies te minimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende soorten automatische deuren, zoals schuifdeuren en draaideuren, die in diverse situaties voordelen bieden.

Veiligheid en Regelgeving

Veiligheid is een cruciaal aspect bij automatische deuren. Fabrikanten en installateurs moeten voldoen aan specifieke veiligheidsnormen en wetgevingen. Deze voorschriften waarborgen dat de deuren veilig in gebruik zijn voor elke gebruiker. Daarnaast is regulier onderhoud noodzakelijk om de lange levensduur en veilige werking van de deuren te garanderen.

De Kosten van Automatische Deuren

Het financieren van automatische deuren kan een aanzienlijke investering zijn, maar de voordelen wegen vaak zwaarder dan de kosten. Gelukkig zijn er verschillende prijsopties beschikbaar, afhankelijk van het type deur en de complexe functies die u nodig heeft. Bekijk bijvoorbeeld de prijzen van elektronische deurbeslagen.

De Toekomst van Automatische Deuren

Het gebruik van automatische deuren zal naar verwachting blijven groeien. Innovaties zoals nieuwe sensortechnologieën en verbeterde energie-efficiëntie dragen bij aan deze positieve trend. Het is duidelijk dat de vraag naar gemak en toegankelijkheid in de retailsector blijft toenemen, en automatische deuren spelen hierin een sleutelrol.

Geïnteresseerd in hoe u automatische deuren kunt integreren in uw winkel? Neem contact met ons op via onze 24/7 live chat en ontdek de mogelijkheden!

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

  1. Wat zijn de voordelen van automatische deuren?
    • Handig voor klanten, toegankelijk voor mensen met een beperking, en energie-efficiënt.
  2. Hoe zit het met de veiligheid van automatische deuren?
    • Automatische deuren moeten voldoen aan specifieke veiligheidsnormen en regulier onderhoud is noodzakelijk.
  3. Zijn er verschillende soorten automatische deuren?
    • Ja, er zijn schuifdeuren, draaideuren en andere varianten met diverse functies.
About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.