Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Zijn er regelgevingen waaraan elektronische deurbeslagen moeten voldoen?

Naleving van Regelgeving voor Elektronische Deurbeslagen

Naleving van Regelgeving voor Elektronische Deurbeslagen

Wist je dat elektronische deurbeslagen niet zomaar overal geïnstalleerd kunnen worden? Ze moeten namelijk voldoen aan een aantal specifieke regelgevingen om zowel veiligheid als functionaliteit te garanderen. Maar geen zorgen, wij loodsen je door het doolhof van regels en normen.

Veiligheid en Kwaliteit voorop

Om te beginnen, elektronische deurbeslagen moeten voldoen aan de norm EN16867:47-B24D00, die gericht is op het bouwbeslag. Deze norm zorgt ervoor dat de deurbeslagen kwalitatief sterk en betrouwbaar zijn.

Brandveiligheid: Een Heet Onderwerp

Brandveiligheid mag niet over het hoofd gezien worden. Onze elektronische deurbeslagen zijn getest conform de strenge normen EN 1634-1 en -3. Dit betekent dat ze in geval van brand hun functie behouden, zodat je altijd veilig kunt evacueren.

Toegang in Noodgevallen

Nooduitgangen zijn van cruciaal belang in elk gebouw. Daarom moeten elektronische deurbeslagen ook voldoen aan de norm EN 179, maar let op, dit alleen in combinatie met geschikte deurkrukken en sloten.

Paniekdeuren: Gered in Paniek

Voor panden met hoge bezoekersaantallen, zoals scholen of winkelcentra, zijn paniekdeuren essentieel. Deze vallen onder de norm EN 1125, wederom alleen in combinatie met toegelaten paniekbaren die zorgen voor snelle evacuatie zonder obstakels.

Weet je nog steeds niet zeker welke elektronische deurbeslagen je moet kiezen? Geen probleem! Neem eens een kijkje bij onze automatische draaideuren of elektronische toegangsoplossingen. En voor extra gemoedsrust bieden we een uitstekende service aan.

Onthoud dat de veiligheid en functionaliteit van je gebouw direct verbonden zijn aan de kwaliteit en naleving van de regelgeving van de geïnstalleerde elektronische deurbeslagen. Kies dus altijd voor producten die aan de bovengenoemde normen voldoen.

En als je hulp nodig hebt of vragen hebt, schroom niet: Contacteer ons via onze Live chat 24/7. We staan altijd klaar om je te helpen!

Veelgestelde Vragen

Kunnen elektronische deurbeslagen in elk type gebouw gebruikt worden?

Zeker, zolang ze maar aan de regelgeving en normen voldoen die van toepassing zijn op het specifieke type gebouw.

Is het nodig om regelmatig onderhoud te plegen aan elektronische deurbeslagen?

Ja, regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de deurbeslagen veilig blijven functioneren en de levensduur verlengd wordt.

Waar vind ik meer informatie over de normen voor elektronische deurbeslagen?

Je kunt meer informatie vinden op onze website of direct contact met ons opnemen voor persoonlijk advies.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure.


About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.