Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
Eenvoudig
Bereikbaar
24/7
Service
Offerte

Wat zijn de energie-efficiëntieverschillen tussen automatische draaideuren en traditionele draaideurEnergie-efficiëntieverschillen tussen automatische draaideuren en traditionele draaideuren


Waarom Energie-efficiëntie Belangrijk Is bij Deuren

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar de keuze van de deur kan een behoorlijke impact hebben op de energie-efficiëntie van een gebouw. Traditionele draaideuren staan vaak lang open, waardoor er veel warmte verloren gaat. Automatische draaideuren bieden een oplossing, omdat ze gecontroleerd openen en sluiten. Maar hoe groot zijn deze verschillen werkelijk? Laten we eens in detail gaan bekijken.

Automatische Draaideuren: Voordelen en Energie-efficiëntie

Automatische draaideuren zijn doorgaans energie-efficiënter dan traditionele draaideuren. De grootste winst zit in het feit dat ze gecontroleerd openen en sluiten, wat helpt bij het minimaliseren van luchtinfiltratie en warmteverlies. Dit betekent dat je minder energie verbruikt voor verwarming of koeling van het binnenklimaat.

Bovendien zijn automatische draaideuren vaak uitgerust met sensoren die de deur alleen openen wanneer dat echt nodig is. Dit zorgt voor minder warmteverlies en een betere energie-efficiëntie. Kijk voor meer informatie over de voordelen van automatische deuren op deze pagina.

Traditionele Draaideuren: Energieverliezen en Nadelen

Traditionele draaideuren hebben hun eigen charmes, maar als het gaat om energie-efficiëntie, laten ze te wensen over. Vaak blijven deze deuren langer openstaan, wat leidt tot warmteverlies en tocht. Dit kan vooral in de wintermaanden resulteren in hogere energiekosten.

Ook bieden traditionele draaideuren minder controle over de luchtinfiltratie, wat betekent dat de interne klimaatcontrole zwaarder moet werken om de gewenste temperatuur te behouden. Dit maakt ze op lange termijn minder aantrekkelijk voor wie energiezuinig wil wonen of werken.

Welke Deur is het Beste voor Jouw Situatie?

De keuze tussen automatische en traditionele draaideuren hangt sterk af van jouw specifieke situatie. Voor commerciële gebouwen waar veel verkeer is, zoals winkelcentra of kantoren, zijn automatische draaideuren vaak de beste keuze. Voor residentiële toepassingen kan een traditionele draaideur echter voldoende zijn als energie-efficiëntie niet de hoogste prioriteit heeft.

Wil je meer weten over andere soorten deuren en hun toepassingen? Lees dan verder op deze pagina.

Neem gerust contact met ons op via Live chat 24/7 voor meer informatie over de beste keuze voor jouw situatie.

FAQs

  • Wat is het verschil in onderhoud tussen automatische en traditionele draaideuren?

    Automatische draaideuren vereisen over het algemeen regelmatig onderhoud van de elektronica en sensoren, terwijl traditionele draaideuren minder vaak onderhoud nodig hebben. Maar dit kan afhankelijk zijn van de intensiteit van het gebruik. Kijk voor onderhoudsvereisten op deze pagina.

  • Zijn automatische draaideuren duurder in aanschaf dan traditionele?

    Ja, automatische draaideuren zijn meestal duurder in aanschaf en installatie dan traditionele draaideuren. De kosten kunnen echter worden gecompenseerd door de besparingen in energiekosten. Voor prijsinformatie, kijk op deze pagina.

  • Kunnen automatische draaideuren in elk gebouw worden geïnstalleerd?

    Ja, automatische draaideuren kunnen in een breed scala aan gebouwen worden geïnstalleerd, van commerciële tot residentiële toepassingen. Meer over de installatie lees je op deze pagina.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochureAbout the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.