Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
Eenvoudig
Bereikbaar
24/7
Service
Offerte

Wat zijn de voornaamste oorzaken van storingen in automatische draaideuren en hoe kunnen deze worden


Oorzaken van Storingen in Automatische Draaideuren en Hoe Deze te Voorkomen

De Belangrijkste Oorzaken van Storingen in Automatische Draaideuren

Automatische draaideuren zijn een zegen voor drukke gebouwen, maar ze kunnen ook problemen veroorzaken als ze niet goed functioneren. In deze blog duiken we in de voornaamste oorzaken van deze storingen en hoe je deze kunt voorkomen. Benieuwd? Lees dan vooral verder!

Slijtage van Bewegende Onderdelen

Een van de meest voorkomende oorzaken van storingen is slijtage. Denk aan onderdelen zoals scharnieren en motoren die intensief worden gebruikt. Regelmatig onderhoud en tijdige vervanging van deze onderdelen kunnen veel problemen voorkomen. Leer waarom duurzaamheid zo belangrijk is voor je deuren via de onderhoudsvereisten voor elektronische deurbeslagen.

Elektrische Problemen

Elektrische storingen kunnen van alles betreffen, van kabelbreuken tot kortsluiting. Dit soort problemen is vaak moeilijker te herkennen en te verhelpen. Zorg ervoor dat de elektriciteitsvoorziening altijd up-to-date is en regelmatig wordt gecontroleerd. Meer weten over de juiste voeding? Kijk op welke voeding nodig is voor een GSM-module.

Sensorstoringen

Sensors die niet goed werken, kunnen de werking van automatische draaideuren ernstig beïnvloeden. Deze sensoren sturen immers de signalen die de deuren laten openen en sluiten. Regelmatig kalibreren en bijwerken van de software kan storingen aanzienlijk verminderen. Meer over sensoren vind je hier.

Preventieve Onderhoudsmaatregelen

Om storingen te minimaliseren, is preventief onderhoud essentieel. Denk aan het tijdig vervangen van onderdelen, regelmatig software-updates uitvoeren, en het nakijken van elektrische componenten. Voor meer uitgebreide informatie over onderhoud, bezoek deze pagina over onderhoud van schuifdeuren.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

Conclusie

Storingen in automatische draaideuren zijn vaak te wijten aan slijtage, elektrische problemen en sensorstoringen. Regelmatig onderhoud en tijdige vervanging van onderdelen zijn cruciaal om deze storingen te minimaliseren. Door proactief te zijn, kun je veel problemen voor zijn en ervoor zorgen dat je automatische deuren soepel blijven werken. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact met ons op via onze Live chat 24/7!

FAQs

  • Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van storingen in automatische draaideuren?
    De meest voorkomende oorzaken zijn slijtage van bewegende onderdelen, elektrische problemen en sensorstoringen.
  • Hoe kan ik de levensduur van mijn automatische draaideuren verlengen?
    Regelmatig onderhoud en tijdige vervanging van onderdelen zijn essentieel om de levensduur te verlengen.
  • Zijn er speciale vereisten voor het onderhoud van de sensoren in automatische draaideuren?
    Het is belangrijk om de sensoren regelmatig te kalibreren en de software up-to-date te houden.


About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.