Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Zijn er regelgevingen waaraan deurdrangers moeten voldoen?

Waar Moeten Deurdrangers Aan Voldoen?

Heb jij je ooit afgevraagd welke regels er gelden voor deurdrangers? Dit onderwerp lijkt misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar toch is het van groot belang voor de veiligheid en toegankelijkheid in gebouwen. Laten we duiken in de wereld van deurdrangers en ontdekken welke normen en regelgevingen van toepassing zijn.

Diverse Normeringen voor Deurdrangers

Als het gaat om deurdrangers, zijn er verschillende normen die fabrikanten en installateurs moeten volgen om ervoor te zorgen dat ze veilig en efficiënt zijn. Een van deze normen is DIN EN 1154, die specifiek gericht is op de technische specificaties en testmethoden voor deurdrangers. Maar dat is niet alles, elektrische vastzetinrichtingen moeten voldoen aan DIN EN 1155, terwijl sluitvolgorderegelaars getest moeten worden volgens DIN EN 1158.

Focus op Veiligheid en Toegankelijkheid

Veiligheid is niet het enige waar men rekening mee houdt; toegankelijkheid speelt ook een cruciale rol. De regelgeving zorgt ervoor dat deurdrangers bijdragen aan een barrièrevrije toegang volgens DIN 18040. Dit houdt in dat de door de deurdranger gecontroleerde deuren gemakkelijk toegankelijk moeten zijn voor mensen met beperkingen, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheidsaspecten.

Daarnaast speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Met een milieuproductverklaring volgens ISO 14025 en EN15804 weet je als consument dat de deurdranger niet alleen voldoet aan de technische eisen, maar ook geproduceerd is met respect voor het milieu.

Implementatie in de Praktijk

Hoe zorg je ervoor dat jouw deurdrangers voldoen aan al deze normen? Bij Toegangsoplossingen Netherlands bieden we een breed scala aan automatische draaideuren en elektronische toegangssystemen die getest en gecertificeerd zijn volgens de hoogste standaarden. Bovendien, onze service zorgt ervoor dat jouw toegangssystemen altijd optimaal functioneren.

Conclusie

Dus, zijn er regelgevingen waaraan deurdrangers moeten voldoen? Absoluut, en deze normen zijn van cruciaal belang voor zowel de veiligheid als de toegankelijkheid in elk gebouw. Door te kiezen voor producten die aan deze standaarden voldoen, zorg je niet alleen voor een veilige, maar ook een toegankelijke en duurzame omgeving.

Heb je meer vragen of wil je weten hoe wij je kunnen helpen met jouw toegangssystemen? Neem gerust contact met ons op via de live chat voor assistentie!

FAQs

Wat betekent DIN in de normering voor deurdrangers?
DIN staat voor Deutsches Institut für Normung, het Duitse instituut voor normering dat internationaal erkende normen vaststelt.

Zijn er specifieke deurdrangers voor gebruik in nooduitgangen?
Ja, er zijn specifieke deurdrangers die ontworpen zijn om te functioneren in noodsituaties, rekening houdend met snelle ontruiming en toch de veiligheid waarborgen.

Kan elke deurdranger worden aangepast aan alle soorten deuren?
Nee, deurdrangers moeten worden geselecteerd op basis van de deurbreedte, het gewicht van de deur, en het gebruiksdoel om effectief en veilig te functioneren.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.