Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
Eenvoudig
Bereikbaar
24/7
Service
Offerte

Hoe zijn de veiligheidsnormen voor automatische draaideuren veranderd in 2024, en welke nieuwe techn

De Evolutie van Veiligheidsnormen voor Automatische Draaideuren in 2024

In 2024 hebben de veiligheidsnormen voor automatische draaideuren een flinke upgrade ondergaan. Dit is nodig geweest om betere bescherming te bieden tegen beknellingen en obstakels. Maar wat houdt dit precies in? En welke nieuwe technologieën zijn er geïntroduceerd om dit alles te ondersteunen?

Verbeterde Beschermingsrichtlijnen

De nieuwe veiligheidsnormen zijn erop gericht om de kans op ongelukken aanzienlijk te verminderen. Dit betekent onder andere dat de systemen nu sneller reageren bij mogelijke gevaren. Wil je meer weten over de prijzen van de benodigde sensoren? Kijk dan eens hier.

Nieuwe Technologieën en Innovaties

Geavanceerde Bewegingssensoren

Bewegingssensoren zijn altijd al een essentieel onderdeel geweest van automatische deuren. In 2024 worden deze echter ondersteund door de nieuwste technologische ontwikkelingen. De sensoren zijn nu in staat om nog nauwkeuriger te reageren op de aanwezigheid van mensen en objecten.

AI-gestuurde Systemen

Naast de geavanceerde sensoren zijn er ook AI-gestuurde systemen geïntroduceerd. Deze slimme technologieën kunnen niet alleen obstakels detecteren, maar ook het gedrag van mensen analyseren om zo adequaat te reageren. Dit zorgt voor een veiligere en efficiëntere werking van de draaideuren.

Waarom Deze Veranderingen Belangrijk Zijn

Het is een feit dat de arbeidsveiligheid voorop staat in moderne bedrijfsomgevingen. Door gebruik te maken van geavanceerde sensoren en AI-systemen, kunnen problemen snel worden opgespoord en aangepakt. Denk bijvoorbeeld aan het integreren van deze nieuwe technologieën met bestaande beveiligingssystemen. Hierover kun je meer lezen hier.

Conclusie

Al met al zijn de veranderingen in de veiligheidsnormen voor automatische draaideuren in 2024 een stap in de goede richting. De geavanceerde bewegingssensoren en AI-gestuurde systemen bieden een hogere mate van veiligheid en efficiëntie. Wil je meer weten over de mogelijkheden met automatische deuren? Neem gerust contact met ons op via Live chat 24/7.

Veelgestelde Vragen

Wat zijn de kosten van deze nieuwe technologieën?

De kosten variëren afhankelijk van de specifieke eisen en de gekozen oplossing. Wil je een nauwkeurige prijsopgave? Bezoek dan hier voor meer informatie.

Zijn deze nieuwe normen verplicht?

Ja, de nieuwe veiligheidsnormen zijn verplicht en moeten door alle bedrijven worden geïmplementeerd om aan de wet- en regelgeving te voldoen.

Hoe lang gaat een automatische draaideur mee met deze nieuwe technologieën?

De levensduur blijft grotendeels hetzelfde, maar dankzij de nieuwe technologieën is er minder kans op storingen en slijtage. Meer informatie hierover vind je hier.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure.

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.