Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Hoeveel energie besparen automatische deuren gemiddeld?De voordelen van automatische deuren voor energiebesparing

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel energie je kunt besparen met automatische deuren? Het antwoord zal je misschien verrassen. Automatische deuren kunnen de energie-efficiëntie van een gebouw met maar liefst 20-30% verbeteren door het verminderen van warmteverlies en tocht. Maar hoe werkt dat precies?

Hoe automatische deuren energie besparen

Automatische deuren openen alleen wanneer dat nodig is, hierdoor blijft de warmte binnen en de kou buiten, of andersom. Traditionele deuren worden vaak onnodig lang open gelaten, wat resulteert in energieverlies. Bovendien sluiten automatische deuren snel en efficiënt, wat ook helpt bij het handhaven van de temperatuur binnen een gebouw.

Vermindering van warmteverlies

Automatische deuren zijn ontworpen om te reageren op bewegingen en sluiten automatisch zodra iemand voorbij is. Dit helpt enorm in het voorkomen van warmteverlies. Het behouden van een constante temperatuur betekent minder werk voor verwarmings- en koelsystemen, wat uiteindelijk leidt tot een lagere energierekening.

Voorkomen van tocht

Traditionele deuren laten tocht binnenkomen, vooral in drukke ruimtes waar de deuren vaak open en dicht gaan. Automatische deuren minimaliseren dit probleem doordat ze snel en betrouwbaar sluiten. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort, maar ook voor een efficiënter energiegebruik.

Andere voordelen van automatische deuren

Naast energiebesparing bieden automatische deuren ook andere voordelen. Ze zijn gebruiksvriendelijk, verbeteren de toegankelijkheid en dragen bij aan een moderne uitstraling van het gebouw. Of het nu gaat om een kantoor, supermarkt of ziekenhuis, automatische deuren zijn een waardevolle investering.

Wil je meer weten over automatische schuifdeuren of onderhoudsvereisten? Bezoek onze website voor meer details.

Conclusie

Automatische deuren zijn niet alleen handig en toegankelijk, maar dragen ook aanzienlijk bij aan energiebesparing. Door warmteverlies en tocht te verminderen, kunnen ze de energie-efficiëntie van een gebouw met 20-30% verbeteren. Overweeg dus om over te stappen op automatische deuren en ervaar zelf de vele voordelen.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact via Live chat 24/7 met ons op.

Veelgestelde vragen

Zijn automatische deuren duur in onderhoud?

Het onderhoud van automatische deuren is meestal minimaal, zolang ze regelmatig worden gecontroleerd en gesmeerd. Dit varieert echter per type en gebruiksfrequentie.

Kunnen automatische deuren worden aangepast voor specifieke behoeften?

Ja, automatische deuren kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften zoals toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en integratie met beveiligingssystemen.

Hoe lang gaat een automatische deur gemiddeld mee?

De levensduur van een automatische deur hangt af van verschillende factoren zoals gebruiksintensiteit en onderhoud, maar gemiddeld gaan ze tussen de 10 en 20 jaar mee.Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.