Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
Eenvoudig
Bereikbaar
24/7
Service
Offerte

Hoeveel procent van de storingen in automatische deuren wordt veroorzaakt door defecte sensoren?

Het Belang van Sensoren bij Automatische Deuren

Automatische deuren zijn handig en praktisch, maar ze kunnen soms problemen veroorzaken door defecte sensoren. Ongeveer 15% van de storingen in automatische deuren wordt veroorzaakt door defecte sensoren, wat het belang van regelmatige onderhoud en kalibratie benadrukt. In dit artikel bespreken we hoe deze defecten ontstaan en wat je kunt doen om ze te voorkomen.

Waarom Zijn Sensoren Zo Cruciaal?

Sensoren zijn de “ogen” van automatische deuren. Ze detecteren bewegingen en signaleren wanneer de deur open of dicht moet gaan. Wanneer een sensor niet goed functioneert, kan de deur onverwacht openen of dichtgaan, wat potentieel gevaarlijk kan zijn.

Veelvoorkomende Problemen met Sensoren

Er zijn verschillende redenen waarom sensoren defect kunnen raken. Stof- en vuilophoping kan de werking verstoren, evenals mechanische slijtage of elektronische storingen. Regelmatig onderhoud en het schoonhouden van de sensoren kunnen dit soort problemen minimaliseren.

Onderhoud en Preventie

Zoals eerder genoemd, is regelmatige onderhoud cruciaal om storingen te voorkomen. Periodieke kalibratie en schoonmaakbeurten zorgen ervoor dat de sensoren altijd optimaal functioneren. Kijk ook naar andere onderhoudsvereisten voor automatische deuren.

Andere Oplossingen en Innovaties

Naast routineonderhoud zijn er ook technologische innovaties die kunnen helpen. Moderne systemen hebben vaak ingebouwde redundantie en kunnen zelfs via een gsm-module worden gemonitord. Wil je weten wat een gsm-module is en waar het voor wordt gebruikt? Klik dan hier.

Conclusie

Defecte sensoren veroorzaken een aanzienlijk percentage storingen in automatische deuren. Door regelmatig onderhoud en kalibratie kunnen veel van deze problemen worden voorkomen. Het is essentieel om je systeem regelmatig te controleren en te updaten om een optimale werking te garanderen.

Heb je vragen of wil je meer weten over onze diensten? Neem contact via Live chat 24/7 met ons op!

FAQs

Wat veroorzaakt de meeste problemen met automatische deuren?

De meeste problemen worden veroorzaakt door defecte sensoren, mechanische storingen en elektronisch falen.

Hoe kan ik mijn automatische deuren onderhouden?

Regelmatige kalibratie en schoonmaakbeurten zijn essentieel. Voor meer informatie, klik hier.

Waar kan ik meer leren over gsm-modules?

Klik hier om meer te leren over gsm-modules en hun toepassingen.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.