Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
Eenvoudig
Bereikbaar
24/7
Service
Offerte

Wat is de nauwkeurigheid van bewegingssensoren in automatische deuren?


Nauwkeurigheid van Bewegingssensoren in Automatische Deuren

Hoe Betrouwbaar zijn Bewegingssensoren in Automatische Deuren?

Wanneer je door een winkel of een kantoorgebouw loopt, zijn automatische deuren vaak de eerste aanspreekpunten. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe betrouwbaar de bewegingssensoren in deze deuren zijn?

De Precisie van Bewegingssensoren

Bewegingssensoren in automatische deuren hebben een nauwkeurigheid van ongeveer 98%. Dit hoge nauwkeurigheidspercentage betekent dat de sensoren betrouwbaar zijn in het detecteren van bewegingen. Dankzij deze sensoren worden automatische deuren veilig bediend en is er minder kans op ongelukken. Meer info kun je vinden op dit artikel over soorten sensoren.

Factoren die de Nauwkeurigheid Beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die de nauwkeurigheid van bewegingssensoren kunnen beïnvloeden. Denk aan weersomstandigheden en het onderhoud van de sensoren. Regelmatig onderhoud is essentieel voor een optimale werking. Wil je meer weten over onderhoudseisen? Kijk dan eens hier.

Onderhoud en Regelgevingen

Het is belangrijk dat automatische deuren regelmatig gecontroleerd en onderhouden worden om hun betrouwbaarheid te waarborgen. De naleving van specifieke regelgevingen speelt ook een rol in de nauwkeurigheid en veiligheid van deze deuren. Goed onderhoud kan zelfs de levensduur van de deuren verlengen, zoals besproken in dit artikel over schuifdeuren.

Waarom is Nauwkeurigheid Belangrijk?

Nauwkeurigheid in bewegingssensoren is cruciaal voor de veiligheid van gebruikers. Denk aan drukke openbare ruimtes waar een foutje in de sensor enorme gevolgen kan hebben. Hoe nauwkeuriger de sensor, hoe veiliger de deur. Dit zorgt niet alleen voor een soepele doorstroom, maar ook voor gemoedsrust.

Conclusie

Bewegingssensoren in automatische deuren zijn met een nauwkeurigheid van 98% enorm betrouwbaar. Deze sensoren zorgen voor veilige en efficiënte werking van de deuren. Regelmatig onderhoud en het naleven van de juiste regelgevingen versterken de betrouwbaarheid nog verder. Bij vragen, neem gerust contact op via Live chat 24/7!

Veelgestelde Vragen

  1. Hoe vaak moeten de sensoren onderhouden worden?

    Periodiek onderhoud, minstens één keer per jaar, wordt aanbevolen om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid te waarborgen. Bekijk de onderhoudsvereisten voor meer details.
  2. Zijn er specifieke regelgevingen waaraan deze sensoren moeten voldoen?

    Ja, er zijn regelgevingen die de werking van bewegingssensoren in automatische deuren reguleren. Meer informatie hierover kun je vinden in de specifieke regelgeving.
  3. Werken deze sensoren ook in extreme weersomstandigheden?
    Ja, veel sensoren zijn zo ontworpen dat ze zelfs in extreme weersomstandigheden betrouwbaar blijven functioneren. Meer hierover lees je in dit artikel.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure


About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.