Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

PulsgeversPulsgevers in Automatische Deuren

De Rol van Pulsgevers in Automatische Deuren

Pulsgevers zijn een cruciaal onderdeel van automatische deuren. Ze zorgen voor de aandrijving en kunnen allerlei vormen hebben, zoals tag-systemen, pas systemen, drukknoppen, sensoren en meer. Maar wat maakt deze technologieën zo belangrijk en hoe werken ze precies?

Wat is een Pulsgever?

Een pulsgever is een systeem dat signalen uitzendt om een bepaalde actie te activeren, bijvoorbeeld het openen of sluiten van een deur. Deze signalen kunnen afkomstig zijn van verschillende bronnen zoals tags, sensoren of drukknoppen. Interessant, toch? Maar er komen meer details bij kijken dan je zou denken.

Soorten Pulsgevers

Er zijn diverse soorten pulsgevers beschikbaar die elk hun unieke voordelen bieden. Lees hier meer over de werking van pulsgevers. De keuze van een bepaalde pulsgever hangt vaak af van de specifieke behoeften en de omgeving waarin ze worden gebruikt.

Toepassingen van Pulsgevers

Pulsgevers worden op veel verschillende manieren toegepast. Een veelvoorkomend gebruik is in automatische deuren, waar ze een onmisbare rol spelen in de aandrijving en veiligheid van de deuren. Ontdek hier meer over de toepassingen. Ze zorgen ervoor dat deuren efficiënt en veilig openen en sluiten.

Sensoren en Drukknoppen

Sensoren en drukknoppen zijn twee van de meest gebruikte pulsgevers. Sensoren detecteren beweging of aanwezigheid en sturen een signaal naar de deur om te openen. Drukknoppen vereisen een bewuste actie van de gebruiker om de deur te bedienen. Deze opties bieden elk hun eigen voordelen afhankelijk van de situatie. Meer weten over sensoren in schuifdeuren?

Regelgeving en Veiligheid

Er zijn specifieke regelgevingen waaraan pulsgevers moeten voldoen om de veiligheid te waarborgen. Dit is vooral belangrijk in openbare ruimtes waar de veiligheid van gebruikers een prioriteit is. Lees hier meer over de regelgevingen. Deze normen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat alle systemen op betrouwbare en veilige wijze functioneren.

Conclusie

Of je nu een bedrijfsfaciliteit of een openbaar gebouw beheert, het kiezen van de juiste pulsgevers is essentieel voor de veiligheid en efficiëntie van automatische deuren. Wil je meer weten of heb je specifieke vragen over pulsgevers? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via onze Live chat 24/7.

FAQs

Wat is het verschil tussen een tag-systeem en een sensor als pulsgever?

Een tag-systeem werkt met RFID-tags die door een lezer worden gedetecteerd, terwijl een sensor beweging of aanwezigheid detecteert.

Zijn er regelgevingen waar sensoren aan moeten voldoen?

Ja, sensoren moeten voldoen aan specifieke veiligheidsnormen om ervoor te zorgen dat ze betrouwbaar en veilig functioneren in verschillende omgevingen.

Kunnen pulsgevers geïntegreerd worden met bestaande beveiligingssystemen?

Ja, pulsgevers kunnen meestal naadloos worden geïntegreerd met bestaande beveiligingssystemen voor een verbeterde veiligheidsoplossing.Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.