Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Wat is de gemiddelde levensduur van een automatische schuifdeur?De Levensduur van Automatische Schuifdeuren

Hoe lang gaat een automatische schuifdeur mee?

Iedereen die een winkel of kantoor beheert, vraagt zich misschien wel eens af: hoe lang gaat een automatische schuifdeur eigenlijk mee? Dit artikel geeft je inzicht in de gemiddelde levensduur van automatische schuifdeuren en wat je kunt doen om deze levensduur te verlengen.

Factoren die de levensduur beĆÆnvloeden

De levensduur van een automatische schuifdeur ligt meestal tussen de 15 en 20 jaar. Maar dit is afhankelijk van hoe intensief de deur gebruikt wordt en hoe goed deze onderhouden wordt. Denk aan regelmatige smering, het vervangen van versleten onderdelen en het bijhouden van technische controles.

Belang van regelmatig onderhoud

Regelmatig onderhoud kan de levensduur van je automatische schuifdeur aanzienlijk verlengen. Dit omvat niet alleen technische inspecties maar ook eenvoudige handelingen zoals het schoonhouden van de rails en het controleren op tekenen van slijtage. Wil je meer weten over onderhoudsvereisten? Klik hier voor meer informatie.

Gebruik en slijtage

Automatische schuifdeuren in drukbezochte locaties zullen sneller slijtage vertonen dan die in minder gebruikte omgevingen. Het is dus belangrijk om de deur periodiek te beoordelen en eventueel onderdelen te vervangen om problemen te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van goede zorg?

Een goed onderhouden deur gaat niet alleen langer mee, maar werkt ook betrouwbaarder en energiezuiniger. Lees hier over energiebesparing met automatische schuifdeuren. Regelmatig onderhoud kan ervoor zorgen dat de deur soepel blijft functioneren en minder vaak storingen vertoont, wat uiteindelijk tijd en geld bespaart.

Wanneer vervang je een automatische schuifdeur?

Als je merkt dat de deur steeds vaker storingen heeft of niet meer soepel functioneert, kan het tijd zijn om deze te vervangen. Overweeg dan ook de nieuwste technologieƫn zoals GSM-modules voor extra functionaliteit. Meer weten? Lees hier meer over GSM-modules.

Conclusie

De levensduur van een automatische schuifdeur kan aanzienlijk worden verlengd door regelmatig onderhoud en zorg. Gemiddeld gaan ze zo’n 15 tot 20 jaar mee, afhankelijk van het gebruik en onderhoud. Zorg ervoor dat je regelmatig een specialist laat kijken naar je schuifdeur om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft functioneren. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op via onze Live chat 24/7.

FAQs

Wat is de gemiddelde levensduur van een automatische schuifdeur?

De gemiddelde levensduur is ongeveer 15 tot 20 jaar, afhankelijk van het gebruik en onderhoud.

Hoe kan ik de levensduur van mijn automatische schuifdeur verlengen?

Regelmatig onderhoud zoals smeren, schoonhouden van rails en technische inspecties kunnen de levensduur verlengen.

Zijn er specifieke onderhoudsvereisten voor automatische schuifdeuren?

Ja, regelmatig onderhoud is essentieel. Voor gedetailleerde onderhoudsvereisten kun je hier klikken.Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.