Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Hoe lang gaat een automatische schuifdeur gemiddeld mee?

De levensduur van automatische schuifdeuren ontrafeld

Heb je je ooit afgevraagd hoe lang een automatische schuifdeur meegaat? In ons dagelijks leven komen we ze overal tegen: in winkels, op kantoor en zelfs in sommige moderne huizen. Het lijkt misschien een simpele vraag, maar het antwoord hangt af van verschillende factoren, waaronder gebruik en onderhoud.

Normaal gebruik versus onderhoud

Wist je dat bij normaal gebruik, automatische schuifdeuren een indrukwekkende levensduur van gemiddeld 10 tot 15 jaar hebben? Ja, je leest het goed. Maar wat valt eigenlijk onder ‘normaal gebruik’? Dat is simpelweg het dagelijks openen en sluiten zonder excessieve kracht of obstructies die de mechanismen kunnen beschadigen.

Hier speelt goed onderhoud een cruciale rol. Regelmatig onderhoud voorkomt niet alleen slijtage maar kan zelfs de levensduur van je automatische schuifdeur aanzienlijk verlengen. Denk aan het smeren van mechanische onderdelen, het checken van sensoren en het schoonhouden van de rails.

Upgraden of vervangen?

Je vraagt je misschien af: “Moet ik mijn automatische schuifdeur upgraden of vervangen naarmate deze ouder wordt?” Goede vraag! Upgraden kan een optie zijn om de functionaliteit te verbeteren of om te voldoen aan nieuwe veiligheidsnormen. Soms, wanneer de deur zijn beoogde levenscyclus heeft bereikt, is vervangen echter de meest kosteneffectieve en praktische oplossing.

Voor zowel upgrading als vervanging biedt ToDoors een reeks opties aan die aansluiten bij jouw specifieke behoeftes.

Het belang van professionele installatie en service

Een aspect dat zeker niet over het hoofd gezien mag worden, is het belang van professionele installatie en service. Een goed geïnstalleerde automatische schuifdeur door experts, zoals te vinden via ToDoors elektronische toegangsservice, zorgt niet alleen voor optimale prestaties maar ook voor veiligheid en betrouwbaarheid.

Regelmatig onderhoud door professionals kan vroegtijdige tekenen van slijtage aan het licht brengen, waardoor je kostbare reparaties of zelfs vervanging kunt voorkomen.

En nu, laten we even pauzeren voor een interessant feitje via onze PDF brochure.

Slotgedachten

Het is duidelijk dat de levensduur van een automatische schuifdeur sterk afhankelijk is van hoe we er gebruik van maken en hoe goed we ze onderhouden. Met de juiste zorg en aandacht kun je jarenlang genieten van het gemak en de effici├źntie die deze moderne toegangssystemen bieden.

Heb je meer vragen of ben je op zoek naar professioneel advies over jouw automatische schuifdeur? Voel je vrij om contact op te nemen via onze Live chat 24/7. We staan altijd klaar om je te helpen!

Veelgestelde Vragen

1. Hoe vaak moet een automatische schuifdeur onderhouden worden?
Het wordt geadviseerd om minimaal eens per jaar onderhoud te laten plegen door een professional.

2. Kan ik zelf onderhoud uitvoeren aan mijn automatische schuifdeur?
Er zijn kleine onderhoudstaken die je zelf kunt doen, zoals het schoonmaken van de sensoren en rails, maar voor het zware werk is het beter een professional in te schakelen.

3. Wat moet ik doen als mijn automatische schuifdeur stopt met werken?
Neem eerst contact op met een professionele service, zoals ToDoors, voordat je probeert het probleem zelf op te lossen om verdere schade te voorkomen.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.