Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
Eenvoudig
Bereikbaar
24/7
Service
Offerte

Hoeveel procent van de Europese overheidsgebouwen maakt gebruik van automatische draaideuren?

Automatische draaideuren in Europese overheidsgebouwen: een groeiende trend

Automatische draaideuren zijn een steeds frequenter voorkomend verschijnsel in overheidsgebouwen door heel Europa. Deze deuren bieden tal van voordelen, zoals verhoogde toegankelijkheid en efficiënter energiegebruik. Maar hoeveel procent van de Europese overheidsgebouwen maakt momenteel gebruik van automatische draaideuren, en wat is de verwachting voor de toekomst?

Huidige statistieken en toekomstige trends

Ongeveer 30% van de Europese overheidsgebouwen is momenteel uitgerust met automatische draaideuren. Dit aantal zal naar verwachting stijgen tot 40% tegen 2025. Deze groei wordt gedreven door de noodzaak voor verbeterde toegankelijkheid en de wens om energie-efficiëntie te vergroten. Voor meer informatie over de voordelen en specificaties van automatische draaideuren, kun je terecht op deze pagina.

Waarom kiezen voor automatische draaideuren?

Toegankelijkheid en gebruiksgemak

Automatische draaideuren verhogen significant de toegankelijkheid voor mensen met mobiliteitsproblemen. Denk aan rolstoelgebruikers of mensen met kinderwagens. Ze maken de toegang tot gebouwen soepeler en eenvoudiger. Dit is vooral belangrijk in openbare ruimtes waar veel verschillende soorten mensen samenkomen. Bekijk deze voordelen voor meer details.

Energie-efficiëntie

Energiezuinigheid is een andere belangrijke factor in de keuze voor automatische draaideuren. Ze helpen bij het minimaliseren van warmteverlies en dragen zo bij aan lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk. Lees meer over deze aspecten op deze pagina.

Onderhoud en regelgeving

Automatische draaideuren vereisen regelmatig onderhoud om optimaal te blijven functioneren. Dit omvat het inspecteren van de bewegende delen, het controleren van de sensoren en het smeren van de scharnieren. Het is belangrijk om te weten welke onderhoudsvereisten er zijn om onverwachte storingen te voorkomen. Meer hierover lees je op onderhoudsvereisten.

Daarnaast moeten automatische draaideuren voldoen aan specifieke regelgeving om veilig en betrouwbaar te zijn. Dit omvat richtlijnen voor de installatie, werking en onderhoud van deze deuren. Ontdek meer over de wettelijke voorschriften op regelgeving.

Conclusie

Het gebruik van automatische draaideuren in Europese overheidsgebouwen neemt gestaag toe. Met voordelen zoals verbeterde toegankelijkheid en energie-efficiëntie, is het geen verrassing dat steeds meer instellingen deze technologie omarmen. Ben je benieuwd hoe automatische draaideuren jouw gebouw kunnen verbeteren? Neem dan contact met ons op via Live chat 24/7 en ontdek de mogelijkheden.

Veelgestelde Vragen

1. Waarom zouden overheidsgebouwen kiezen voor automatische draaideuren?

Automatische draaideuren bieden voordelen zoals betere toegankelijkheid voor mensen met mobiliteitsbeperkingen en energiebesparing door verminderd warmteverlies.

2. Welke onderhoudsvereisten zijn er voor automatische draaideuren?

Regelmatig onderhoud zoals inspecties, het controleren van sensoren en het smeren van scharnieren zijn essentieel voor de optimale werking van automatische draaideuren.

3. Wat zijn de verwachte trends voor het gebruik van automatische draaideuren?

Het gebruik van automatische draaideuren in overheidsgebouwen zal naar verwachting stijgen van 30% naar 40% tegen 2025.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.