Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Hoeveel sensoren zijn er gemiddeld nodig per automatische deur voor optimale werking?

Optimale Sensorconfiguratie voor Automatische Deuren

Bij de installatie van automatische deuren is het essentieel om de juiste hoeveelheid sensoren te gebruiken voor een optimale werking en veiligheid. Maar hoeveel sensoren heb je precies nodig?

Belang van Sensoren in Automatische Deuren

Automatische deuren bieden gemak, maar zonder de juiste sensoren kunnen deze deuren gevaarlijk zijn. Sensoren zorgen ervoor dat de deur opent en sluit op het juiste moment, afhankelijk van de aanwezigheid van personen of objecten.

Hoeveel Sensoren Zijn Nodig?

Gemiddeld zijn er 2 tot 4 sensoren per automatische deur nodig voor optimale werking, afhankelijk van het type deur en de vereiste veiligheidsniveaus. Bijvoorbeeld, een automatische draaideur kan meer sensoren nodig hebben dan een schuifdeur.

Verschillende Sensoren voor Verschillende Behoeften

Er zijn allerlei soorten sensoren die kunnen worden gebruikt in automatische deuren, waaronder bewegingssensoren, drukmatten en fotocellen. Elk type sensor heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Meer informatie over verschillende soorten sensoren en hun toepassingen kun je hier vinden.

Veiligheid en Regelgeving

Veiligheid is een ander cruciaal aspect bij de configuratie van automatische deuren. Sensorgebruik moet voldoen aan bepaalde veiligheidsnormen om ongelukken te voorkomen. Er zijn specifieke regelgevingen waaraan sensoren moeten voldoen, meer hierover kun je hier lezen. Daarnaast moeten de sensoren regelmatig worden onderhouden om een langdurige en betrouwbare werking te garanderen. Voor onderhoudsvereisten kun je hier kijken.

Conclusie

Het gebruik van de juiste hoeveelheid en type sensoren is cruciaal voor de veiligheid en functionaliteit van automatische deuren. Gemiddeld zijn er tussen de 2 en 4 sensoren nodig, afhankelijk van het specifieke gebruik en de veiligheidsvereisten. Wil je meer weten over automatische deuren en de juiste sensorconfiguratie? Neem dan gerust contact met ons op via Live chat 24/7.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure.

Veelgestelde Vragen

Wat is het minimum aantal sensoren dat nodig is voor een automatische deur?

Het minimum aantal sensoren dat nodig is, hangt af van de specifieke eisen en het type deur, maar doorgaans zijn er minimaal twee sensoren nodig.

Kunnen extra sensoren toegevoegd worden voor extra veiligheid?

Ja, het is altijd mogelijk om extra sensoren toe te voegen voor verbeterde veiligheid en functionaliteit. Dit kan vooral nuttig zijn in drukke of risicovolle omgevingen.

Zijn er speciale sensoren voor extreme weersomstandigheden?

Ja, er zijn sensoren die speciaal zijn ontworpen om onder extreme weersomstandigheden betrouwbaar te blijven werken. Voor meer informatie kun je hier kijken.

About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.