Certificeringen
EN16005 EN NEN3140
De Beste
Specialisten
24/7
Service
Offerte

Welke soorten sensoren worden gebruikt in automatische deuren?
Soorten Sensoren voor Automatische Deuren

Ontdek de Verschillende Sensoren in Automatische Deuren

Bij automatische deuren denk je waarschijnlijk aan gemak en toegankelijkheid. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe deze deuren precies werken? In dit artikel ontdek je de belangrijkste soorten sensoren die ervoor zorgen dat automatische deuren probleemloos functioneren.

Infraroodsensoren: De Detectie van Lichaamswarmte

Infraroodsensoren zijn een van de meest gebruikte sensoren in automatische deuren. Deze sensoren werken door de lichaamswarmte van een persoon te detecteren. Wanneer je in de buurt van de deur komt, merkt de infraroodsensor je aanwezigheid op door je warmte-uitstraling en opent de deur automatisch. Dit maakt ze ideaal voor drukbezochte plaatsen zoals winkels en kantoren.

Toepassingen van Infraroodsensoren

Infraroodsensoren worden veel gebruikt vanwege hun nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Ze zijn ideaal voor plaatsen waar constante beweging is en waar snelle reacties nodig zijn. Meer informatie over sensoren en hun toepassingen vind je hier.

Radarsensoren: Beweging Detecteren

Radarsensoren zijn een andere populaire optie voor automatische deuren. In tegenstelling tot infraroodsensoren, detecteren radarsensoren beweging in plaats van lichaamswarmte. Wanneer iemand nadert, zenden deze sensoren een elektromagnetische golf uit en meten ze de weerkaatsing. Dit stelt de deur in staat te openen zodra beweging wordt gedetecteerd.

Voordelen van Radarsensoren

Radarsensoren zijn vooral nuttig in drukke omgevingen waar veel beweging is. Ze zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden en kunnen zelfs door muren heen detecteren, wat hun veelzijdigheid vergroot. Meer weten over de werking hiervan? Kijk hier.

Drukmatten: Gewicht Registreren

Drukmatten zijn een andere manier om automatische deuren te activeren. Deze sensoren werken door het gewicht van een persoon te registreren wanneer ze op de mat stappen. Dit mechanisme is vooral handig in situaties waar een zichtbare sensor niet gewenst is, zoals in zorginstellingen of lab-omgevingen.

Efficiƫntie van Drukmatten

Drukmatten zijn uiterst betrouwbaar en vereisen weinig onderhoud. Ze kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften en bieden een fysieke trigger voor de deuren. Ontdek meer over de prijzen van deze sensoren hier.

Al deze sensoren dragen bij aan de effectiviteit en het gemak van automatische deuren. Of je nu kiest voor infrarood, radar, of drukmatten, elke sensor heeft zijn unieke voordelen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via Live chat 24/7.

FAQs

Wat zijn de voordelen van infraroodsensoren?

Infraroodsensoren zijn nauwkeurig, betrouwbaar en ideaal voor drukbezochte plaatsen omdat ze lichaamswarmte detecteren.

Kan een radarsensor door muren heen detecteren?

Ja, radarsensoren kunnen zelfs door muren heen detecteren, wat ze bijzonder veelzijdig maakt.

Zijn drukmatten duur?

De prijs van drukmatten varieert, maar ze zijn over het algemeen betaalbaar en bieden een betrouwbare oplossing voor automatische deuren. Bekijk de prijzen hier.

Wil je offline dit bericht nalezen? Klik dan op onze PDF brochure


About the author

Team ToDoors is een vooraanstaand collectief van toegangstechniekspecialisten die zich onderscheiden door hun focus op het verhogen van klanttevredenheid. Met een schat aan ervaring en expertise in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van toegangssystemen, levert Team ToDoors op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten. Hun toewijding aan uitmuntendheid en innovatie zorgt ervoor dat ze constant streven naar het overtreffen van de verwachtingen van hun klanten.